Çarşamba’da Eski Demiryolu Hattı Yeniden Faaliyete Geçiyor


Samsun’un Çarşamba ilçesinde uzun yıllardır atıl durumda olan 37 kilometrelik demiryolu hattı, bölge ekonomisini canlandırmak amacıyla yeniden faaliyete geçiriliyor. Bu önemli gelişme, bölgedeki sanayi ve ticaret kuruluşlarına büyük kolaylık sağlayacak.

Organize Sanayi Bölgesi ve Ötesine Yük Taşıma

Yeniden hizmete açılacak olan Çarşamba-Samsun arasındaki eski tren yolu, organize sanayi bölgesi (OSB), şeker fabrikası, liman ve Makine Kimya Enstitüsü (MKE) gibi önemli noktalara yük taşımacılığı yapacak. Bu sayede, bölgedeki sanayi ürünlerinin nakliyesi daha hızlı, ekonomik ve çevre dostu bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ayhan Sonkaya, hattın bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı. Kısa süre içinde demiryolu hattının yeniden işler hale gelmesi bekleniyor. Bu projenin, bölgenin lojistik kapasitesini artırarak ticari faaliyetleri daha da canlandırması hedefleniyor.

Kaynak= https://rayhaber.com/2025/09/carsambada-eski-demiryolu-hatti-yeniden-faaliyete-geciyor/

Bir Cevap Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Top